2 Ağustos 2013 Cuma

PRAG'DA RESTORAN ÖNERİLERİ

KAMPA GROUP RESTAURANTS
Kampa Park
Kampa Park - karamelize soğanlı, patates keki ve salatalıkla süslenmiş kuzu
Prag’da yemek deyince, bir mit haline gelen, Kafka Müzesi'nin hemen yanındaki  Kampa Park’a biz de uğramadan edemezdik. Kiminle konuşsak, hangi kitaba baksak, Kampa Park’a yol gözüküyordu. İçine girince, buradan neden bu kadar söz edildiğini hemen anladık. Kampa Park, şehrin romantik ritmini, harika bir damarı tutarak yakalamıştı. Vltava nehrinin kenarında, Charles Köprüsünün hemen ucundaki restoran, benim gibi, sonradan yazarken kullanmak için, yediği her şeyin resmini çeken birinin bile ruhunu salmış, nehirde yüzdürmüş olmalı ki, elim tüm gece iyi bir fotoğraf çekmek üzere fotoğraf makinasına gidememiş… Elimde hep gölgeli fotoğraflar var. Hızlıca çekip yemeğe ve ambiyansın hoşluğuna dalmak istemiştim.
Kampa Park - Keçi peynirli, karamelize kıtırlı, pancarlı salata
Kampa Park'ın peynir tabağı 

Kampa Park’ta yediklerimi, not defterime şöyle kaydetmişim:

“Keçi peynirli, karamelize kıtırlı, pancarlı salata eşliğinde hoş bir Pinot Noir içtim. Sonra karamelize soğanlı, patates keki ve salatalıkla süslenmiş kuzu. Şu an masamızda, yemekten aşırı zevk almanın yarattığı derin bir sessizlik hakim.”
Adres: Na Kampě 8b
Hergetova Cihelna
Başka bir gece, yine Kampa Grup restoranlarından olan Hergetova Cihelna’yı denedik. Ambiyans olarak son derece özenli, yine nehir kenarına konuşlanmış, hoş bir yer. Ancak mekan içerisinde fazlaca sigara tüketildiğini belirtmeliyim. Mekanın yarısında sigara içmek serbest, tabii koku sigara içilmeyen tarafa da yayılıyor. Yemek yerken bu durum pek hoşuma gitmedi doğrusu.
Hergetova Cihelna
Hergetova Cihelna
Yemekler gerçekten başarılı olsa da, Kampa Park'ın bir tık gerisinde kalıyor. Fiyatlar ise iki restoranda da hemen hemen aynı.
Sokaklarda Trdelnik

Türkiye’ye gelen birine, nasıl sokaklarda simit yemesini önerirseniz, Prag’a giden birine de trdelnik yemesini  tavsiye etmemek olmaz. Hamur; kalın bir merdaneye incecik sarılır, etrafına bolca toz şeker serpilir ve tıpkı tavuk çevirme gibi, mangal ateşinde merdane döndürülür. Sokaklarda taze yapılırken görürseniz alıp, sıcacık yiyeceğiniz trdelnikin yanına bir de kahve bulabilirseniz, değmeyin keyfinize!

Prag'da Trdelnik - çiğ hali
Prag'da Trdelnik - pişmiş hali

Doğu Avrupa Ülkelerinin Yemeği : Gulaş

Eski şehir meydanında, saat kulesini hemen dibinden gören restorana oturup gulaş yedim. En turistik bölgede yemek yediğim için beklentim oldukça düşüktü. Gerçekten de beklediğim gibi, sıradan bir gulaştı. Gulaş, bize de çok uzak olmayan, sebzeli et haşlama. Değişik damak tadlarına açık olmayanlar için, oturulan herhangi bir restoranda risksiz seçim olabilir.


4 yorum:

essra dedi ki...

evet kapma park kesinlikle gidilmeli biz cok keyif almistik!harika bir manzarasi harika bir ortami ve lezzetli yemekleri var romantik kacamak ideal dimi :)) bir de orda u pavouka diye bir yerde gulas yemistik biz ve ortacag havasi dekoruyla oraya bayilmistim!trdelnik'e gelince sana gunde 3 kez yedim desem hahahah:) pragla ilgili cok guzel tuyolar eline saglik.

kisakahvemolas dedi ki...

@essra Aynen trdelnik'in delisiydim ben de :)umarım işe yarar bir post olmuştur. çok teşekkür ederim :)

Unknown dedi ki...

yemekeler çok lezzetli gözüküyor :) bu arada bende bloguma beklerim canım

Prag dedi ki...

Prag restoranları ve yemekleri gerçekten çok güzel görünüyor :) Yazınız için teşekkürler.