6 Ağustos 2017 Pazar

Teknolojiyi Güzel Kullanan Çocuklar

Çocuk yetiştirirken koyulan sert kurallara ve yasaklara her zaman karşıyım. Özgür Bolat'ın Hürriyet'teki 6 Temmuz 2017 tarihli yazısı hem söylemek ve yapmak istediklerimi özetledi, hem de yaptığım bazı yanlışları farketmemi sağladı. Evet büyüklere söyleyemediğimiz ne çok şeyi çocuklara söyleyiveriyoruz değil mi? Zorbaca ne kurallar koyuveriyoruz..

Bilgisayara kendimiz saatlerce dalıyoruz ama çocuğun elinden çekiveriyoruz. Oysa bilgisayar yüzyılın icadı ve kullanmayı bildiğinizde bir mucize. Tüm işlerimi bilgisayardan yapıyorum ben neredeyse. Haftalık yiyecek siparişimden, kıyafet alışverişine, eve ne alacaksam hatta ilk durağım her zaman internet. Benim işime yaradığı kadar yaramalı bir çocuğun da işine bence.

Hem kendi oğlumdan hem yeğenlerimden hem arkadaş çocuklarından edindiğim tecrübe de teknolojinin doğru kullanıldığında ne kadar faydalı olduğu. Küçük çocuklar için dil eğitimi konusunda son derece başarılı videolar var örneğin. Resmen 2. dilini gayet internetteki videolardan öğreniyor bu neslin çocukları. Geçen hafta ilkokul 2. sınıftaki yeğenim Okulistik diye bir siteden bildiğiniz ders çalışıyordu. Çizgi film gibi ilgi çekici videolarla matematik çalışıyordu. Siteyi incelemenizi öneririm https://www.okulistik.com/anasayfa/2sinif.html . İngilizce gibi çok para verip kurslara taşıdığınız çocuklarınıza bir de bu sitedeki videoları deneyin. Evinde meyvesini atıştırırken çizgi film izler gibi, dinlenerek yeni şeyler öğrenebilir.

Tabii ki unutun çocukları ekran başında filan demiyorum. Ama bir de öteki yollara şans verin. Yatıp boş boş çizgi film de izlemeli bir çocuk. Çünkü çocukluğun bitmeyen yaz günlerinde çok güzeldir bunlar. Ve aslında çarçabuk geçer o günler. Bu çocuklar teknoloji neslinin çocukları. Ve umarım teknolojiyi daha iyiye onlar taşıyacaklar.

Hiç yorum yok: