12 Haziran 2014 Perşembe

Kitapkurtları, Goodreads'te de Görüşelim!

Bir girince dakikalarca kopamadığım site haline geldi: https://www.goodreads.com/
Ama site de site yani, al koyu kahveni eline, otur başına, ne kadar kitap okuduysan 5 üzerinden not ver.
Okumadığın ve okumak istediğin kitapları da bir liste yap. Tüm okuma alışkanlığın bir düzene girsin. Okuduğun kitaplardan 20 tanesine oy verdiğinde, zevkine uygun tavsiyeler de veriyor. İşi ilerletince, zevkinize uygun gruplara katılıp kitapları tartışabilirsiniz.



Sonra da benim gibi, ufaktan sallar, küçük bir bahse girebilirsiniz: "Bu yıl 20 kitap okurum" dedim. Avrupa vatandaşlarının yılda okuduğu kitap sayısının çok çok altında bir sayı verdim. (Günde ortalama 50 sayfa okuyorlar!) Ben, maalesef hala çok yavaş okuyorum. Çok sevdiğim cümleleri uzuuun uzun sindiriyorum. Biraz ara verirsem, kitaba zor dalıp konsantre oluyorum. Neyse, bu iddia beni körükler artık.


Goodreads üyeleri, beni "kisakahvemolasi" ismiyle aratabilir ve listesine ekleyebilirler. Hesabıma https://www.goodreads.com/user/show/7883279-kisakahvemolasi linkinden de erişilebilir. Hepinizle goodreads'te de görüşmek üzere...

9 yorum:

Deli Anne dedi ki...

ben de yeni keşfetmiştim burayı ama bu kadar detaylı incelememiştim.. bisiklet konusundaki gibi öncülük ettin gee bana... bu arada miniminnacık gidebiliyorum bisiklet üstünde yeter ki ayaklarım pedalla buluşabilsin:)

kisakahvemolas dedi ki...

Gerçekten mi, harika çok sevindim! Umarım bu site de hoşuna gider :)

aysegul ersin dedi ki...

benim de bir sorum olucak :) beni rahatsız eden birşey ama hangisi doğru araştıramadım bile.. Kesme işareti kısaltmanın telafuzuna göre mi yoksa uzun isme göre mi seçilir? Yani Savunma Sanayi Müsteşarlığı için SSM kullanırsak, cümle içinde SSM'ye şeklide mi acaba kullanılır yoksa SSM'na şeklinde mi? bunu araştırsam iyi olacak :) Yazında değindiğin hususlar çok doğru.. insan bir anda sinir olup kopuveriyor, bunu da mı bilmiyosun ardadaşşş dedirtiyor!! ellerine sağlık :)

kisakahvemolas dedi ki...

Ayşegülcüğüm, SSM'ye doğru :)

Gezinti MK. dedi ki...

Oldukca eglenceli bir site :) ancak tek tek puanlamak icin fazlasiyla zamana ihtiyac var ;)

yeliz dedi ki...

merhabalar...
ben de bir goodreads delisiyim:)
seni ekledim yani umarım ekleyebilmişimdir:)
bana buradan ulaşabilirsin.
https://www.goodreads.com/user/show/23576635-yeliz
ayrıca bloguna da widget olarak ekleyebiliyorsun, ne okuduğun görünüyor.
sevgiler

kisakahvemolas dedi ki...

Oleeey Yeliz merhaba :) Severek okuduğum blogger'ları blogumda görmek gibisi yok valla :) Goodreads'te de ekledim, hemen de Arca'nın listesine göz atmaya başladım bile hatta :))

Deli Anne dedi ki...

yeniden teşekkür edeyim istedim sana.. bazen bloga bir şey yazıyorum/yazıyoruz ne gerek var ki diyorum, ama senin bir bisiklet öğrenme yazın bak beni nasıl da tetikledi. Bilemezdin değil mi o yazıyı yazarken.. hiçbir şey boşuna değil işte... çok sevgiler

Unknown dedi ki...

Vikitap turkce