31 Temmuz 2012 Salı

Ankara'da Farklı Bir Konsept: Teppanyaki Alaturka

Bir kaç ay önce gittiğimizde, Ankara'da daha önce eşi benzerine rastlamadığımız kadar şık ve farklı konseptte bir restoranla karşılaşmıştık. Rezervasyonsuz gittiğimiz için, giriş katta zar zor bir masa bulabilmiştik kendimize. İlk bakışta gözüme çarpan şey, başarılı garsonlardı. Servis konusunda inanılmaz beceriklilerdi, menüde ne sorarsanız biliyorlardı, belli ki iyi bir eğitim almışlardı. Bir de her taraf garson kaynıyordu, acaba bu kadarı, işletme için fazla mı diye düşünmeden edemedik ama sonuçta bizim için hava hoştu, ne zaman bir ihtiyacımız olsa kafamızı kaldırmamızla yanımızda biri bitiyordu. En güzeli, su bardaklarımız asla boş kalmıyordu. 2 Gün önce (Pazar günü) iftar saatinde ise, neredeyse bir kaç masa doluydu. Umarım Ankaralı böyle güzel bir restoranı yalnız bırakmaz ve yıllarca Teppanyaki Alaturka Ankaralıya hizmet edebilir.

Teppanyaki, Japon usulü ocakbaşı gibi bir anlama geliyor. Ankara / Çukurambar'daki restoran, Japonların bu yöntemini, klasik Türk yemekleriyle harmanlamış. Yani pişirme yöntemini değiştirmeden, Çinli aşçılarla Türk yemeği, gözlerinizin önünde hazırlanıyor, taptaze servis ediliyor.




Teppanyaki sistemi kurulu masalardan birine oturduğunuzda, 11 çeşit set menüden birini seçebilirsiniz. Her şey azar azar önünüze geliyor ve hemen hemen her set menünün içinde 7-8 farklı çeşit yemek var. Çorba, salata, pilav veya noodle (Japon makarnası) ile tatlı(kızarmış ananas üzerinde vanilyalı dondurma geliyor) her set menünün içerisinde var. Yalnız ne kadar az gelirse gelsin, bana göre menüler biraz fazla doyurucu, bu yüzden çok çok aç gitmekte fayda var.


Klasik Teppanyaki menülerden Set Menü 3 ile Türk Mutfağı Teppanyakilerinden Set Menü 3, Set Menü 5 ve Set Menü 6 bizim masamızın seçimleriydi. aşağıda seçimlerimizin içeriğini ve fiyatlarını bulabilirsiniz. Diğer fiyatlar için, Teppanyaki Alaturka'nın websitesine bakabilirsiniz.


60 TL
75 TL
Çorba / Soup
Çorba / Soup
Çoban Salata / Shepherd Salad
Mevsim Salata / Seasonal Salad
Alaturka Köfte / Alaturca Meatball
Buharda Kaz Ciğerli Yumurta/ Steamed Foie Gras Egg
Kuzu Şiş  / Lamb Shish
Lagos Fileto / Grouper In Fillet
Tavuk Şiş / Chicken Shish
Kaz Ciğeri / Foie Gras
Karışık Sote Mantar / Mixed Saute Mushroom
Karides / Shrimp
Pilav veya Noodle  / Rice Or Noodle
Beefroll / Beefroll
Tatlı / Desert
Sashimi Tabağı / Sashimi Plate

Çin Mantısı / Chinese Pastry

Pilav veye Noodle / Rice Or Noodle
Tatlı / Desert
60 TL
60 TL
Çorba / Soup
Çorba / Soup
Mevsim Salata / Seasonal Salad
Yeşil Salata / Green Salad
Teppan Köfte / Teppan Meatball
Mantı / Pastry (Turkish Ravioli)
Hünkâr Beğendi / Hünkâr Beğendi (Lamb’s Stew Served / On Mashed Eggplant)
Teppan Köfte / Teppan Meatball
Balık Kokoreç / Charcoal Grilled Fish Intestines
Tortilla Roll (Kırmızı Etli) / Tortilla Rolls (Red Meat Covered)
Sote Ispanak / Sauteed Spinach
Patlıcan Topları / Eggplant Rolls
Pilav veya Noodle / Rice Or Noodle
Pilav veya Noodle / Rice Or Noodle
Tatlı / Desert
Tatlı / Desert


Acılı ekşili çorba, olması gerektiği gibi gayet kıvamında ve başarılıydı. Misu çorba da istemiştik ama kalmadığını söylediler, dolayısıyla tadamadık.





Yukarıda tepsilerde Teppanyaki Set Menülerinde yer alan yiyecekler..




Altta Buharda Kaz Ciğerli Yumurta...



Mevsim salata, her hangi bir yerde hatta evde yaptığınız marul salatasından farksızdı. Masaya ara sıra fikirlerimizi almak için gelen yetkililere sordum, set menülerin kalabalıklığından dolayı hafif ve sade bir salata koyulmuş. Aslında düşünce doğru ama yine de eklenen zeytiyağı ile veya bir süsleme ile biraz daha restorana özgü bir hale getirilebilirdi. Bu haliyle düğünlerde ek tabakla herkese dağıtılan ancak dokunulmayan salatalardan farksızdı.

Ana yemekler ve et yemekleri oldukça lezzetliydi. Özellikle 75 TL'lik kaz ciğerli menüde kesinlikle denenmeli diyebileceğim tadlar var.

Tatlı, (kızarmış ananas üzeri dondurma) okuduğum tüm bloglarda çok beğenilmişti. Benim yediğim en unutulmaz tatlı değildi ama koca menüyü yedikten sonra yeriniz kalmadığı için hafif bir tatlı seçilmesi isabet olmuş. Yine de, dondurmanın içinin fazla buzlu olması bana göre değildi.

 İşte tatlının malzemeleri de gelmiş...
Şarap kavı ve mekanın iç tasarımı çok hoş ve etkileyici. Bir dahaki sefere bu müthiş kavda, meraklısına hitap edebilecek bir kaç butik şarap görmeyi dilerim.

Bir ayrıntı daha oldukça hoşumuza gitti. Teppanyaki Alaturka, sosyal medyayı gerçekten önemsiyor. Restorandaki büyük ekranlarda belli aralıklarla, restoranla iletişim halinde olan bir blogun adı yer alıyordu. Hatta biz de hemen telefonlara sarılıp, blogu inceledik. Buradan, restoran daha açılmadan bazı bloggerlara özel davet verildiğini okuduk. Ayrıca Twitter'ı da sürekli takip ettiklerini söylediler. Bundan sonra KısaKahveMolası da, Teppanyaki Alaturka ile iletişimde kalmaktan mutluluk duyacak...

3 yorum:

Aybike dedi ki...

Kisakahvemolasi yazarinin damak tadina guveniyorum, ben de Teppenyaki'yi deneyecegim :)

Adsız dedi ki...

Mutlaka denemeli,hepsi nefis görünüyor.......

kisakahvemolas dedi ki...

Mutlaka denemek lazım :)