11 Aralık 2011 Pazar

Diziler, Filmler, Tiyatro Oyunları...

G.O.R.A
 - Geçen gece, Okan Bayülgen'in programında UFO konusu işleniyordu. 1972'den beri Aya gidilmemiş. Neden biliyor musunuz? Çünkü 1972'de giden astronot, Ay'da köprü, yol gibi bir takım yapılarla karşılaşıp paldır küldür geri dönmüş :) Cem Yılmaz bilse, GORA'da işlemez miydi bu durumu sizce de? 
İsabella Fortuna
 
- Fethullah Gülen de "Muhteşem Yüzyıl" dizisini eleştirmiş. Kanuni'nin çok önemli savaşlar kazandığını ancak dizinin, onu sanki haremden çıkmayan bir padişahmış gibi göstermesini yanlış buluyormuş. Sabah gazetesinden Mevlüt Tezel bu hafta yazılarından birinde, Fethullah Gülen'in eleştirisinden yola çıkarak dizinin bitmesini istemiş. Zaten dizi başlamadan eleştirileri başlamıştı, yani bu tartışmalar belli ki ne ilk ne de son. Her zaman tarihimizle övünür, Hollywood filmlerinden daha iyilerinin çekilmesi gerektiğini söyleriz. Birileri bu işlere girişince de en ağır eleştirileri yapmaktan geri durmayız. Ben diziyi bir çok konuda başarılı ve çok çalışılmış bir iş olarak görüyorum. Ama her bölüme konu katmak, ortalığı hareketlendirmek için tarihi bir takım olayların değiştirildiği söyleniyor. Mesela dizide şu aralar İsabella Fortuna (1451-1504) konusu işleniyor, ancak Prenses İsabella, Kanuni döneminde (1494-1566) dahi yaşamamış. Ben dizinin ilgi çekici olması açısından, harem ağırlıklı olmasına karşı değilim ancak bu tarihi farklılıklar da insanın izleme isteğini kaçırıyor... 
Muhteşem Yüzyıl

  
- Hayatımda gittiğim en değişik konulu ve eğlenceli tiyatrolardan biri, Alevli Günler! Cem Davran, Levent Üzümcü, Erkan Can, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç beraber oynuyor. Türkiye'de Tengrizm'e inanan bir Şaman ölürse ne olur? Çünkü Şaman öldükten sonra gömülmek değil, yakılmak istiyor. Bu yüzden Türkiye'de karşılaştığı bürokratik engeller, ona yardım etmeye çalışan mahalle arkadaşları.. Derken vaktin nasıl geçtiğini bile anlamıyorsunuz... Ben oyunu geçen sene izlemiştim, bu sene sanırım sağlık sorunları nedeniyle Levent Üzümcü kadrodan ayrılmış. Yine de izlemesi çok zevkliydi, kesinlikle öneririm.

Alevli Günler


3 yorum:

Murat dedi ki...

bir dizinin tartışılıyor olması, iyi de olsa kötü de olsa, o diziye ilgi duyulduğu anlamına gelir. ki bu, zaten en çok istenen, arzulanan şeydir.

Bence gayet normal :)

Adsız dedi ki...

Eleştiri olacak bu insanların en tabii hakkı.Herşeyide beğenerek izlemek zorunda değiliz.

Adsız dedi ki...

İnternette takılmak varken siz hâlâ sınalgı mı izliyorsunuz?