Tayland anavatanı olmasa da, Kaju fıstığı Phuket'te de yetişiyor. İnternette en çok Hindistan'da yetiştiğini okudum, bunun yanı sıra Afrika'nın batı kıyısı ile Brezilya ve Portekiz de en çok kaju yetiştirilen ülkeler arasındaymış. Biz de katıldığımız tur programı içinde bir kaju fıstığı fabrikasına gidip bol bol farklı sosla yapılmış kaju tattık ve fıstıkların nasıl işlendiğini izledik. Fabrikadan bir kaç çeşit alıp Türkiye'ye de getirmiştik ama, tabii hemen bitirdik :)Her bir kaju elmasından 1 tane fıstık çıkıyor, bu da kajuyu pahalı yapan etkenlerden biri. Üretimin tamamı aşağıdaki videoda izleyeceğiniz gibi elle yapılıyor. Belki çok titiz kişiler bundan sonra kaju fıstığını yıkamadan yiyemeyecekler :)
Kaju fıstığının bağışıklık sistemini güçlendirdiği, bayanlarda adet dönemi gerginliğini azalttığı, demir, çinko, bakır, magnezyum, fosfor ve selenyum içerdiği, kemik, kas ve sinirleri kuvvetlendirdiği internette yazılanlar arasında. İçerdiği yüksek miktardaki yağ, vücudumuz için sağlıklı olan kalp dostu bir yağ. Ben kajuyu çok sevdiğim için tüm yazdıklarımın doğru olmasını isterim :) 35 gramının 200 kalori olmasını istemem :)
6 yorum:
Uretimdeki yogun hijyen kosullarini gordukten sonra suan evdeki kajulari camasir suyuna basma istegi olustu icimde :)
Bol bol da vardı senin evdeki kuruyemişlerde :))
Marketlerde streçlenmiş kuruyemişlerde farklıı şekilde paketlenmiyor.
Doğru...
O yüzden kuruyemişlerden bugüne kadar hiç zehirlenmediğimizi düşünüp tadını çıkaralım en iyisi!
Merhabalar:
Yurtdışından ucuza kaju getirme imkanımız var mı ? :)
Hiç bir bilgim yok.
Yorum Gönder