4 Ağustos 2012 Cumartesi

Prag'da Mutlaka Ama Mutlaka!


Prag'a gidince mutlaka ama mutlaka yapmanız gereken bir çok şey var.
En önemlisini yazmıştım, Ama bitti sanmayın. Bence mutlaka yapılması gereken gün içi planlardan biri Prag Hayvanat Bahçesi'ni gezmek.
Burası, kapladığı alan ve barındırdığı hayvan çeşidi açısından dünyanın en iyi 7. hayvanat bahçesiymiş.
Bu hayvanat bahçesine gitmek için sebebinizse, 7'den fazla bana kalırsa.


1. Hayvanlar küçük, dar ve yaşama elverişsiz yerlerde yaşamıyorlar. Hepsine ait geniş alanlar var. Hatta hepsine ait özel hayatlar bile var. Size canlarının istemediği an görünmeyecekleri sığınaklar veya uzak doğal ortamlar var.


2. Çevre düzenlemesi o kadar hoş ki, tamamen doğayla iç içe kalıp keyif yapabileceğiniz bir yer.


3. Bir çok hayvanla (maymun, papağan, özel kuşlar, vs.) aynı ortamdasınız. Arada hiç bir tel örgü, duvar, cam vs. bulunmayan bir çok bölüm var. Buradaki çocuklu aileler, çocuklarının hayvanlarla bu kadar iç içe olabilmelerinden çok memnun oluyorlardı. Çocuklar, sıcak kanlı maymunlarla, sevimli papağanlarla dostça ilişkiler kurabiliyordu.

4. Çok temiz, ucuz ve lezzeti de fena olmayan restoranlar var. Dekorasyonları da oldukça başarılı. Bir de çok iyi kahve yapan kahve makinaları hayvanat bahçesinin en ıssız yerlerinde bile bulunuyor.





5. Hafta içi giderseniz, turistik meydanların aksine Praglıları ve okulların gezdirdiği minik, sevimli öğrencileri görüp Çek halkı ile iç içe olursunuz. Prag hem küçük, hem de çok turistik olduğu için Praglı insan görmek, kültürel özelliklerini inceleyebilmek o kadar zor ki!


6. Hayvanat bahçesine otobüsle giderken, turistik olmayan, halkın yaşadığı, tertemiz, bahçe içinde evlerden oluşan şirin semtlerden geçersiniz. Yolculuğu çok zevklidir. Alta bu yazdığımla ilgili bir resim koyamıyorum çünkü maalesef yolda hiç resim çekmemişim.


7. Hayvanat bahçesi çok iyi ve ünlü olunca ziyaretçileri de bir o kadar ünlü olabilir. Girişinde hangi ünlülerin burayı ziyaret ettiğini göreceksiniz. Belki dünyaca ünlü bir başka kişi, sizin gezinize denk gelir!


8. Hayvanların bakıcıları son derece profesyonel. Bakıcılarla hayvanlar arasındaki müthiş ilişkiden etkileneceksiniz! (Bunu merak edenler için belki ileride bir video hazırlarım.)

9. Şimdiye kadar görmediğiniz bir çok hayvanla, burada tanışacaksınız. Şaşırmayın...


Bu tonton kuşlardan daha önce hiç görmemiştim...
10. Fokların su altında ve su üstünde yaptığı eğlenceli gösteriyi sakın kaçırmayın! ( Bunu da en rahat videoyla anlatabilirim. İkinci bir Prag'da hayvanat bahçesi yazısı hazırlamam farz oldu :) )

11. Hayvanat bahçesine ait hediyelik eşya alabileceğiniz minik bir dükkan da var. Alışveriş ve hatıra toplama meraklılarına duyurulur.

12. Hayvanat bahçesinin üst kısımlarından Vlatava nehrini ve masal şehir Prag'ın harika manzaralarından birini izleyebilirsiniz.

Hop hoop :)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bana kalırsa Prag'da geçirdiğimiz en eğlenceli günlerden biriydi. Eğer Sonbahar veya Kış mevsimlerinde gezecekseniz çok ama çok kalın giyinmeniz gerektiğini eklemeliyim... Ben Kasım ayının başında, kar montu ve kar botu ile gittiğim halde ara sıra üşümüştüm.

Vlatava Nehri manzarasına karşı kahve molası verirseniz, dünyanın en tatlı şehirlerinden birinde olduğunuz için ne kadar şanslı olduğunuzu unutmayın...

 Prag'ın neresine giderseniz gidin, manzara mükemmel...
Hayvanat Bahçesine giriş kişibaşı: 7,5 TL
Makinelerden içeceğiniz lezzetli bir kahve: 2-3 TL
IKEA usulü yemek ortalama 10-15 TL civarındaydı...

2 yorum:

ailemlegeziyorum.blogspot.com dedi ki...

merhabalar prag gezinizi cok begendim benimde gormek istedigim yerler arasinda Prag,Ben hitlerin bu sehrin guzelliginden cok etkilendigini ve bilincli olarak bu sehri vurmadigini duymustum dogrumu bilginiz varmi
bende bloguma beklerim
ailemlegeziyorum.blogspot.com

kisakahvemolas dedi ki...

Merhaba, evet Hitler'in kıyamadığı tek şehir Prag. Gezerken, insan kendini bir masalın içinde hissediyor. Yalnız 2 gün Viyana 2 gün Budapeşte 2 gün Prag turlarında, yollarda yorularak gezilmemeli. Bana kalırsa sadece Prag'da en az 1 hafta kalmak gerekiyor.