16 Ağustos 2011 Salı

Ankara'da Ne Yesek? - 2

NUM NUM - Gordion



Çayyolu'nda güzel bir yemek, ferah bir mekan istiyorsanız Gordion'daki Num Num'a gitmelisiniz. Pizzaları ince hamurlu, bol malzemeli. Ben özellikle kullandıkları hoş balzamik sirkeli sosla yaptıkları salatalara bayılıyorum özellikle Izgara Bonfile& Küflü Peynir favorim. Kırmızı şarapla da gayet güzel gider.
Lazanya, her türlü hamburger ve sandviçleri de her zaman korkusuzca tercih edebileceğiniz seçenekler arasında. Başlangıçlar özellikle keyif verici. Ortamın ferahlığı, yerlerin ahşap görünümü, yazlık bir bölgede yemek yediğinizi hissettirecek. Porsiyonlar oldukça büyük, Num num'dan karnınızı doyurmadan kalkmak yok :)
 Ankara'da yaşıyorsanız lezzetli yemeğin izini sürmek hakikaten zordur. Fast food'un fazlasıyla prim yaptığı bir şehirde yaşıyoruz. Num num haftasonunuza keyif verecek lezzetli bir plan olabilir.

Mutfak Brasserie - Konutkent


  Burası eski Marmelatte'ın yerine açıldı. Marmelatte son derece başarılı bir restorandı aslında. Hem yemekleriyle hem de Ankara'da bu denli özene alışık olmadığınız bahçesiyle keyif alabileceğiniz hoş bir mekandı. Marmelatte havasında yeni bir yer var şimdi aynı köşede, adı Mutfak Brasserie. Geçen akşam, evimize de çok yakın olduğu için yemeğimizi burada yedik. Et yemekleri son derece başarılıydı. Ben Hünkar Beğendi yedim, eşim de Cafe de Paris soslu biftek yedi. Porsiyonlar çok büyük değildi, biraz daha olsa yerdik yani :) Lezzeti ise tam istediğimiz gibiydi. Fiyatlar ana yemek başına 25-35 TL arasında değişiyor, aldığınız içecekle beraber 2kişi 100TL'yi bulabilir, bilginize...

2 yorum:

Elçin dedi ki...

Şimdi yemek dedik mi bende yanlış olmaz. Çok az kimse bilir ama Ankara'da muhteşem bir esnaf lokantası vardır. Öyle herkesde gitmez. Ulus'da Boğaziçi Lokantası. Salaş hatta hafif eski bir restorant ama tadına doyamayacağınız hem sıcak yemekler hem de zeytinyağlıları yiyebilirsiniz. Bir deneyin derim sayın yayın yönetmeni Miray Hanım. Sonra yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

Elçin

kisakahvemolas dedi ki...

Ooo Elçin Bey blogumuza hoşgeldiniz:)Duygu Hanım'ı da bekleriz:) Sizin yemek yorumunuzun üstüne yorum olmaz:) Yakında Ankara'da küçük ama keşfedilmesi gereken lokantalar yazısı blogumda olacak...