17 Ağustos 2011 Çarşamba

Indigo Pearl - Phuket'te Bir Hayal Otel

Havaalanından indiğinizde 5dakikada varacağınız, merkeze ise yaklaşık 45 dakika uzaklıkta bir otel. Otele varır varmaz, cennetin Asyalı hurileri, ellerinde değişik renkli, ferah, buz gibi bir içecek ve buz gibi havlularla karşılayacak sizi. Eğer THY ile direk İstanbul'dan Bangkok'a (9saat), Bangkok Suvarnabhumi Havaalanından da (burada da 1saat beklediğinizi varsayalım) direk Phuket'e (1 saat de bu tutuyor) uçarak geldiyseniz o içecek ve havlular, otelin egzotik lobisi, her yerde yüzen nilüferler, hemen Indigo Pearl'ü seçmekle ne kadar doğru bir karar verdiğinizi kanıtlayacak. Balayı çiftiyseniz, gitmeden önce en ucuz odayı ayırtabilirsiniz! Otele varır varmaz gösterdiğiniz evlilik cüzdanınız sayesinde, merak etmeyin, boştaki en iyi oda neyse sizi oraya yerleştireceklerdir.

Budist Tayland halkının misafirperverliği, hoşgörüsü, güleryüzü bu otelde de maksimum seviyede mevcut. Tayland'ın bir çok yerinde karşılaşacağınız önemli sorunlardan biri, halkın İngilizcesinin yetersiz oluşudur, ancak Indigo Pearl bunu en az hissedeceğiniz yerler arasında denilebilir.

Phuket tatilinde deniz ürünlerine, doğanın güzelliğine doyacağınız kesin. Romantik ve eğlenceli bir tatil için hiç düşünmeyin, başka bir yerle kıyaslamayın bile, hemen biletlerinizi alın. Yalnızca deniz-kum-güneş üçlüsünü arıyorsanız asla Phuket'i tercih etmeyin, bu amaçla Antalya, Fethiye, Bodrum sizin için ideal olabilir. Ülkemizin sahilleri gerçekten bir çok yerdeki sahillerden zaten güzeller. Phuket ilginizi çekiyorsa, enteresan bir kültür, ucuza egzotik tatlar, deniz ürünleri ve uçsuz bucaksız gece eğlencelerini seviyor olmalısınız. "Ben deniz ürünü sevmem, değişik tatları deneyemem, kültürleri ilgimi çekmiyor diyorsanız" Phuket sizin için tam bir kabus olacaktır.

Adada yaramaz maymunlarla eğlenebilirsiniz, değişik mimarileriyle Budist tapınaklarını ve bu dini yaşayan insanları inceleyebilirsiniz, her tarafta ilginizi çekecek Asya kültürüne ait ürünler satan dükkanları bulabilirsiniz. Türkiye'ye göre oldukça ucuz olduğu için de her şeyi dilediğinizce yapabilirsiniz.


Akşam döndüğünüz otel Indigo Pearl ise, odanız siz gelene kadar yasemin kokularına bürünmüştür bile, girdiğinizde serin odanızın mis gibi kokusunu içinize çekerken muhteşem hissedeceksiniz. Otelin özellikle dikkatinizi çekecek mimarisi odalarınızda da uygulanmış, hiç bir yer tam 4 duvardan oluşmuyor. Merak etmeyin, hiç bir yerden de görünmüyorsunuz. Yere kadar camla kaplı odanızda, uyandığınızda direk ağaçlarla kaplı bir manzarayı görüyorsunuz. Sabah kahvaltısına giderken oldukça büyük otelde kaybolmamak için haritanızı yanınıza almayı unutmayın:) Taze sıkılmış guava suyu içerken, değişik Tayland kahvaltılıklarının tadına varın uzun uzun. Her gün şehir merkezine inip, otelin havuzlarını keşfetmeden sakın geri dönmeyin. Yoksa hayatınızın en ilginç havuzlarını kaçırmış olacaksınız. Otelin ortasında ağaçlar arasındaki büyük havuz mutlaka ilginizi çekecektir. Odanız bakmıyorsa atlayabileceğiniz bir havuz daha mevcut. İnternette (nerede yazdığını unuttum) otelde "yılan derisi havuzu" bulunduğu ve otelde kalmayanların dahi görmesi gerektiğini okumuştum. Ancak görevlilere bunu asla açıklayamadım çünkü onlar bu havuza "yılan derisi havuzu" filan demiyorlar. Son akşamüstü tesadüfen bulduğumuz bu havuzun içi, minicik seramiklerle kaplı olduğundan dolayı internetteki yoruma neden olduğunu düşündük. Havuz inanılmaz dinlendirici ve alışık olmadığımız şekilde yere gömülü değil, yukarıya doğru çıkıntılı. İçine girdiğinizde emin olun çıkmakta zorlanacaksınız ve tüm hücreleriniz tek tek dinlenecek...



İlginizi çekerse, Indigo'da geçen böyle bir günden sonra, akşam neler yapabileceğinizi de yazacağım. Phuket'e gidiyorsanız her gün yapılacak onlarca şey mevcut...

Hiç yorum yok: