14 Aralık 2011 Çarşamba

Kısa Kahve Molalarının Faydaları :)

christina aguilera
Hülya Avşar
Kate Moss
Victoria Beckham

Misha Barton

Sharon Stone
Yine bir Okan Bayülgen programı; Salı gecelerinin Muhallebi Kralı, yine Kısa Kahve Molası blogcusu, uykuya dalmak üzere ekran karşısındaydı :) Konu da hepimizin ilgisini çeken, son yılların asla gündemden düşmeyen konularından biri; Selülitti!

En pahallı kremleri alıp selülitlerine uygulayanlar, en meşhur güzellik merkezlerine gidip lenf drenajlara, selülit masajlarına gidenler aradılar; sonuç sıfırmış! Program konuğu olan ünlü estetisyenler, doktorlar, beslenme uzmanları da bu söylenenleri yalanlamadı. Selülitin kesin bir çaresi tam olarak hala bulunamamış!

Ama selüliti engelleyen ve kesin olarak azaltan bir takım şeyler bulunuyormuş. Bunların en başında da "düzenli kahve içmek" varmış ve bu bilgi tüm program konuklarınca onaylandı. Ben de herkese söyleyip kimseyi inandıramadığım bu bilgiyi "resmen" duyunca, düzenli bir kahve içicisi olarak çok çok mutlu oldum! Hem de tıbbi olarak gözlenen o ki, günde 4 ila 6 bardak kahve selüliti engelliyormuş. Yani 1-2 bardak bile yeterli değil. Bu güzel haberi, Kısa Kahve Molası olarak, bir de buradan tüm kahve severlere duyurmaktan kıvanç duyarız :) Önemli bir not, içeceğiniz kahve asla instant kahvelerden olmamalı, yararlı kahveler çekirdek kahveler ve türk kahvesi...

Selüliti engelleyen diğer şeyler düzenli masaj ve spor olarak belirtildi. Çünkü selülitin oluşma nedeni şuymuş: Kalp, kanı atar damarlardan pompalıyor ancak toplar damarların bu pompalamayı dengeleyecek bir geri çekme kabiliyeti bulunmuyor. Dolayısıyla kan, bacaklarda birikiyor. Bacaklarda biriken kan, selülite neden oluyormuş. Aşağıdan yukarıya kanın geri pompalanmasını sağlayacak en iyi şeyler de masaj ve spor. Kahve de dolaşım sistemini harekete geçiren bir madde.

Kahvenin tek yararı bu mu peki? Hayır tabii ki!

- Parkinson, diyabet, pankreas ve meme kanserlerine karşı koruyucudur. Neden, çünkü kahve antioksidan içerir!
- Ne zaman başım ağrısa hemen kahve içerim, ya azalır ya geçer. Sonunda araştırdım ve şu sonuca ulaştım: Aldığınız bir ağrı kesicinin ardından içtiğiniz kahve, ağrı kesicinin etkisini %40 arttırır! Ayrıca sadece bu da değil, ağrı kesicilerin içinde de kahvenin içeriğinde bulunan bazı maddeler bulunurmuş.
- Konsantrasyonu arttırıyor. Öyle ki okul çocuklarının sabah sütlerine az miktarda kahve koyulmuş ve sabah derslerinde normalden daha başarılı oldukları kanıtlanmış!
- Günde 4 bardak kahve tüketen kadınların %25 oranında daha az safra taşı sorunuyla karşılaştığı da kanıtlanmış. Bakın, yine 1-2 bardak değil, 4 bardak!
- Günde 3 bardak kahve tüketen astım hastaları da son derece iyi sonuçlar alıyormuş, çünkü kahvenin nefes açıcı özelliği de var. Her parfümeride, kokladığınız kokuların ardından size kahve koklatmalarının sebebi bu işte! Günde 3 bardak kahve, astım geçirme riskinizi %28 azaltıyor...


Benden size öneri, her gün kısa kahve molaları verin, bu molalardan birinde de mutlaka blogumu ziyaret edin!

6 yorum:

Ayşegül Ersin dedi ki...

kaç zamandır kahve içemeyen ben, şu an deli gibi kahve istiyorum :) emziren anneler için bi haber göremedim yazında, acilen bana da yararlarını bul ki içebileyim :))kahve ile ilgili harika ve iç açıcı bir yazı olmuş !

kisakahvemolas dedi ki...

Hemen onu da araştırdım, emziren annelerde, günde 5kahve ve üstü bebeğin uzun süre uyanık kalmasına sebep oluyormuş ve huzursuz yapıyormuş :) Ama günde 1bardak kahvenin bebeğe hiç bir zararı yokmuuuş:) Aksine kafein anneye huzur vereceği için, bu bebeğe de yansırmış :)

Ayşegül ERSİN dedi ki...

ozaman sizi kahveye bekliyorum :))

Aybike dedi ki...

Ah! Tam biz kahve tiryakilerine gore bir haber nasil mutlu oldu anlatamam! Salonumun kahve sehpasi gelsin hemen ben de kahveye bekliyoruum! :)

Adsız dedi ki...

Ben kahvenin çekirdeğini severim çıtır çıtır ne zevklidir ağızı da mis gibi kokutur.

Diyetisyen Serap Orak dedi ki...

Merhaba,
Programı izlememiştim ancak blogunuzun linki sayesinde öğrenmiş oldum. Paylaşımınız için teşekkürler. Tam bir kahve aşığı ve diyetisyen olarak günde mutlaka 2 fincan kahve içmenizi öneriyorum. Tabi ki bol şekerli, şuruplu veya kremalı değil...
benim blogumu da ziyaret ederseniz sevinirim :)
www.hayatimdiyet.blogspot.com

Sevgiler
Dyt.Serap Orak Tufan