29 Mart 2012 Perşembe

Bir Şehir Değerlendirmesi: Phuket

Phuket yazıları sona erdi... Aslında tüm yazıların özeti gibi, atladığımız bir şeyler varsa gezginlere ufak öneriler yapabileceğim bir son yazısı yazmak istedim.

- Kalınacak otel: Indigo Pearl.
  Kalmasanız da bir görün. Merkeze uzak, tam 40 dakika ama uzakdoğu denince gözünüzün önüne gelen huzur ve konfor kesinlikle burada...
İndigo Pearl'den
İndigo Pearl - odadan bir görüntü
- Ucuz ve güzel yemek: Savoey Restoran.
İster keşif yapın ve gerçek Tai işi bir şeyler deneyin. İster risk almayın ve turist işi Tai yemeklerinin tadına bakın. 1 çeşit ana yemek/çorba veya meze ortalama 5TL, içki 7,5 TL civarında. Bu fiyatlarla sofrayı değişik lezzetlerle donatmak oldukça zevkli oluyor!

- Alışveriş:
Her yerde hediyelik eşya satıcıları, magnetçiler, giyim mağazaları görebilirsiniz. Giyim konusunda çok başarılı bir şey bulmak zor, turistik mekanlarda sıkça görülebilen, başarısız marka taklitleri burada da mevcut. Bence kaçırılmaması gereken alışveriş mekanı, Patong'daki JungCeylon Alışveriş merkezinin en alt katı. Burada tipik uzakdoğu tahta hediyelikleri, daha güzel hediyelik tişörtler, Tayland'ın farklı yerlerinde çekilmiş hoş uzakdoğu fotoğrafları ve minik çay saati tepsisi seramikleri gibi daha Tayland'a özgü ve hoş şeyler var.

- Ulaşım:
Araba kiralayabilirsiniz (çok da ucuza) ama trafik sağdan aktığı için alışmak çok zor, biz alışamadık. Taksi de pahalı değil, o yüzden en iyi ulaşım aracı diyebilirim. Otellerin genelde şehre gidip gelen ring servisleri oluyor ve bunlar oldukça konforlu. Ama servislerin de saatleri konusunda sıkıntı yaşanabilir. Tuk-tuk denen yerel araçlar var ama şoförleri oldukça çılgın oluyor.

- Phuket'e nasıl gidilir?
THY'nin son derece konforlu hizmetiyle yaklaşık 9 saatte Bangkok'a varılır. Sonra AirAsia'nın makul fiyatlı biletlerinden alarak Phuket'e 1 saatte varabilirsiniz. Air Asia, check in için ayrı ücret alıyor, bilginiz olsun. Para vermek istemiyorsanız iki kişi uçağın ayrı yerlerine oturuyorsunuz.
THY ile Bangkok'a direk uçuş var, gidiş-geliş: 1400-1500 TL civarında biletler bulunabiliyor.
Air Asia ile Bangkok-Phuket uçuşu gidiş geliş: 100-150 TL civarında.
Bangkok'a Türkiye'den aktarmalı olarak uçan Qatar, Emirates, Gulf Air gibi firmaların biletlerini de inceleyebilirsiniz.
THY ile Bangkok
- Yemekler nasıl?
Deniz ürünü oldukça ucuz ve lezzetli. Kırmızı et pek yaygın değil. Türkiye'de çin lokantalarına gitmekten hoşlanıyorsanız burada yapacağınız lezzet keşifleri de hoşunuza gidecek. Alışamadığımız tek şey çorbalarda kullandıkları kişniş (maydonoz görünümünde, yemekten ayırdığınızda aroması fazla kalmıyor). Kahvaltıda peynir-zeytin-ekmek üçlüsü yok. Taze meyveler, yoğurt, jambonlar ve enteresan reçeller var. Oteller Avrupa peynir çeşitlerinden biraz kullanıyor ve genelde krep yapıyorlar. Kahvaltıda taze guava suyu benim favorimdi. Sürekli deniz ürünü ve değişik yemekten bir süre sonra sıkılabilirsiniz, Mc Donalds hemen Patong ana caddede. Ayrıca Patong'da Hard Rock Cafe de var.
Biz bazı geceleri Indigo Pearl'ün restoranlarında yer ayırtarak geçirdik. Söylemeye gerek bile yok, çok da fazla övdüm Indigo Pearl'ü, yemekler de elbette harikaydı.
Sonradan bazı dergilerde Phuket'e giden ünlülerin vazgeçemediği restoranlar olduğunu okudum. Ayrıca bugün elimde kalınca bir "Phuket Restoranları" kitabı var. Bu kitabı da bize Indigo Pearl vermişti. İçinde seçiminize göre, eğlenceli, manzaralı, romantik, hızlı yemek yiyebileceğiniz bir çok adres öneriliyor. Merak edenler olursa, ayrı bir yazıda bu restoranlardan bir kaç seçme yaparak bloga koyabilirim.

- Deniz nasıl? Hava nasıl?
Deniz oldukça dalgalı. Deniz tatili için Türkiye sahillerini tercih etmelisiniz.
Hava hep sıcak, 12 ay boyunca böyle olduğu söyleniyor. Biz Mayıs ayı ortasında gittik. 1-2 kez muson yağmuru gördük. Kesinlikle Ankara'da bir anda kararan hava ve sırılsıklam yağan yağmur gibi değil. 5 dakika süren ve serinleten hafif bir yağmur. Bence muson yağmuru izlenmeli!

- Gezilecek çok yer var mı? Yapılacak çok aktivite var mı?
Blogumda uzun bir seri halinde yazdığım, Patong'dan satın alabileceğiniz turlar hem ekonomik, hem eğlenceli, hem unutulmaz! Her bir tur için pazarlık edin, kişi başı ödeyeceğiniz ideal para 1000 Baht (50TL), bunun altına bile alabilirsiniz ama pazarlıktan sıkılmazsanız...

7 yorum:

ilmiraggio dedi ki...

gezinin sonuna yetismisim demek ki:)) eski yazilari da ilerleyen günlerde okurum...
biz de önümüzdeki Aralik icin düsünüyoruz, tayland ve cevre ülkeleri kapsayan bir geziyi...Bunlari da not aliyorum eminim ki cok isimize yarayacaklar;) tesekkürler

Gezgindirgezeninadi.blogspot.com

kisakahvemolas dedi ki...

Beğendiğinize sevindim, artık Bangkok yazılarına geçiyorum, umarım onlar da işinize yarar.

Aybike dedi ki...

Uzak dogu cok gizemli geliyor bana. Ama kebaptan otesi bizi bozar temali bir cift oldugumuzdan buralara hic gidemeyecegiz sanirim.Senin yazilarin sayesinde gormus oldum Miray'cim, Bangkok'u da heyecanla bekliyorum..

kisakahvemolas dedi ki...

Aybikecim Phuket yazıları boyunca sürekli desteğine sağlık arkadaşım :)

ilmiraggio dedi ki...

Uzakdogu'yla ilgili bütün yazilar dikkatimi cekiyor bu aralar:) biraz erken basladim bilgi toplamaya ama kendimi tutamiyorum, Aralik'a kadar nasil sabredicem bilmiyorum:)

muhammet şahin dedi ki...

6 gündür phukete bir konferans devetlisi olarak geldim gerçekten görülesi güzel bir yer merlin beach resort ta kalıyorum yemekleri harika tavsiye ederim patong a 4 km uzaklıkta birçok balı restaurant var ayrıca indigo ve hard rock cafe cok iyi .Motosiklet kiraladım ve her yeri gezdim nerdeyse ama turistlere cok fena geçiriyorlar en az 3 katına satmaya calısıyorlar .Hatta birçok seyi sordugunuzda sen kac para verirsin diye soruyorlar sanki bulunmaz hint kuması satıyormuş gibi.Kısaca buraya 5 günlük bir tatil kesinlikle mükemmel olur birde motosiklet kiralayıp gezerseniz heryeri daha da bi güzelleşir.Balta girmemiş orman deyimi buraya tam uyuyor yoluma ormanda fil ve maymun çıktı paradise beach e giderken .

kisakahvemolas dedi ki...

Muhammet Şahin iyi tatiller, deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler, bilenler için motosiklet iyi bir tercih olabilir...