29 Nisan 2012 Pazar

Amsterdam'dan Merhaba!

Tuttuğumuz ev, aynı anda iki rezervasyondan veya benzer bir nedenden dolayı değiştirilmişti, bize bir mail atıp yeni evimiz için adres göndermişlerdi. Akşam 12'de yeni ev için belirttikleri adrese geldik, 11:30 da geleceğiz dediğimiz için ev sahibimiz Danny beklemekten vazgeçmiş ve dönmüştü. Aradık, bisikletine atlayıp gelmesi 10dk sürdü. Bize de söylediği ilk şey şu oldu: "I amsterdam kartlarından alacak mısınız? (Bu kartlar 1-2-3 günlük satılan, bazı müzelerde indirim sağlayan, tüm ulaşım araçlarını da ücretsiz kullandığınız bir kart) Bence almayın çünkü bu şehrin bir ucundan bir ucu yürüyerek yarım saat, bisikletle 15 dakika" Deny gerçekten haklı çıktı, en azından gezilecek turistik kısım için I amsterdam kartlarına gerek yok...

Son dakikada değişen evimiz, şirin, geleneksel mimarisi olan bir Hollanda evi. 3katlı; giriş katında mutfak ve banyo, orta katta salon, en üst katta yatak odası ve teras balkonumuz var. Hepsi minicik alanlardan oluşuyor ama gerçekten şirin bir ev. Pragdaki evimizden farklı olarak, Danny buzdolabımızı salamlar, peynirler, ekmekler, reçeller, meyve suları, meyve, süt gibi kahvaltılıklarla doldurmuş. Hatta kahve makinası için farklı espressolar bile alıp koymuş, hoşuma gitti ama henüz deneyemedim. Dün buradaki merak ettiğim yerlerden biri olan Starbucks Laboratories'i denedim. Burası bildiğimiz Starbuckslardan oldukça farklı. Etiyopya ve Aged Sumatra'nın özel yapılışlarını izlediğim Starbucks çok eğlenceliydi ve uzun yürüyüşlerimizin ardından ilaç gibi geldi.
İyi haber: evimiz üç katlı, kötü haber her katı 5m2 :)))) 
Danny bizim için dolabı doldurmuş :)
Dün gezdiğimiz yerler; Albert KuypMarkt (Halk pazarı), Madamme Tussouds Müzesi, Dam Meydanı, Red Light District, Rembrandsplein(Starbucks Laboratories'in olduğu meydan), Leidseplein (Spare Ribs yediğimiz meydan), BloemenMarkt (Çiçek Pazarı - siyah laleler aldım çiçek pazarından...). Yediğimiz spare ribs'i şu an blogumu takip etmekte olan arkadaşlarımız Murat ve Aybike için fotoğrafladık ve gerçekten bayıldık, umarız bir gün hep beraber yeme fırsatımız olur...

Spare Ribs sizce kaç kilo?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Eviniz çok güzel.Ev sahibiniz bonkörmüş.İyi geziler......

Aybike dedi ki...

Tam pazartesi sendromu yasarken, evimiz guzel, ohh tatil de harika, aman da ne et yedik demissiniz! Oldu mu simdi Miraycim yaa! :)
Cok iyi eglenceler diliyoruz! Birlikte de en kisa zamanda gidelim diyoruz! :)

selma dedi ki...

çok şirin bir ev. iyi eğlenceler..:)

ilmiraggio dedi ki...

Ev fikri de ne güzelmiş, cok begendim... Peki nasil ve nerden ayarladınız? Fiyatlar otele göre daha mı uygun oluyor acaba? Off cok mu sordum:)

kisakahvemolas dedi ki...

Selma Hanım, çok teşekkür ederiz! :)

İlmiraggio, nereye gidersek gidelim, şehrin sıradan insanı gibi bir evin kapısını açıp geleneksel hayatın içine girmek çok eğlenceli oluyor, kesinlikle tavsiye ederim. Evlerle ilgili bir yazı hazırlayacağım, takipte kalın, işinize yarayacağını düşünüyorum.