13 Ocak 2012 Cuma

Phuket'te Tropik Tatile "Phi Phi Adasında" Devam...

Önce müziğimizi açalım :) http://www.youtube.com/watch?v=_3nddTl-qPE&feature=related

Bugün sizi uzaklara, Phuket adasına da hız botlarıyla yaklaşık 1 saat mesafedeki Phi Phi Adasına davet ediyorum. Bugünkü düşüncelerinizden sıyrılıp kısa bir kahve molası vermeye; internette, takvim yapraklarında, televizyonda "tropik ada" dendiğinde gördüğünüz o meşhur karelerin içine girmeye ne dersiniz?


Phi Phi adası, 2000 yılında Leonardo Di Caprio'nun başrolünde oynadığı The Beach (Kumsal) filmiyle Taililerin gündemine gelmiş. Bu sayede her gün Phi Phi adasına onlarca hız botu kalkıyor ve Tayland turizmine katkı sağlıyor. 
















Bu turlardan birine katılmak isterseniz, bulunduğunuz bölgede veya merkez Patong'da gördüğünüz tur firmalarından birine girin. Phi Phi adası turu için elinize bir çok broşür vereceklerdir. Bunların hepsi farklı şirketlerce düzenlenen turlardır. Tur planına bakarak, en çok ilginizi çeken şirketi seçebilirsiniz. Broşür üzerinde kişi başı fiyatlar 11 yaşa kadar çocuklar için 1600 Baht, yetişkinler için 3000 Baht (100Baht=5TL) yazıyor. Burası Tayland, pazarlıksız hiç bir şey yapmayacağımızı bildiğimiz için, iki yetişkin 2000 Baht verip seçtiğimiz turu satın alıyoruz. Paranın yarısını, sokak ortasında öylesine duran bu tanıtımcı kıza vermemiz gerekiyor. Neyseki o da elimize, paranın yarısının ödendiğine dair Tay dili bir fatura veriyor. Peki sabah turun belirttiği buluşma yerine nasıl geleceğiz? Otelimizi söylüyoruz, Phuket'in neresinde olursak olalım özel şoförle bizi aldıracaklarını söylüyor.


  • Program:
  • 7:30 Otelden alınış
  • 9:00 Maya Beach manzarası
  • Loh Samah ve Pileh Lagoon keşifleri
  • Viking mağaraları
  • Maymun Sahilinde Şnorkelli dalış
  • 12:00 Öğle yemeği
  • 14:30 Khai Nai Adasında yüzme
  • 16:00 Phuket'e varış. (Otele yine şoför bırakıyor)

İlk satın aldığımız turda tüm bunlardan biraz ürktük elbette. Üstelik 8:00'da otele geleceğini söyledikleri şoför 8:20'de hala ortada yoktu!!! Telaşa mahal yok! Tayland'da işler böyle de olsa yürüyor. Şoförle elbette İngilizceyle filan anlaşamıyorsunuz, elinizdeki o ön ödeme kağıdına bakıp sizi tanıyor, otel görevlileriyle bir şeyler konuşup sizi arabaya bindiriyor. Biraz dikiz aynasından sizi süzdükten sonra o mükemmel İngilizcesini konuşturmaya başlıyor:
- Hmmm good hotel! Good hotel? Like? Enjoy? good good... Phuket beautiful? good good...
- Where are you from? good good...
...

Neyse sonunda tur şirketi herkesi toplayıp hız botunun yanına getiriyor. Rehberiniz illaki enteresan bir tip çıkıyor, bunu 3 tura katıldıktan sonra test ettik ve onayladık. Phi Phi turumuzu düzenleyen genç çocuk kendini "Ben Shakira, Waka Waka Shakira" diye tanıtarak geziye başladı. (Waka waka dinleyebilirsiniz :) http://www.youtube.com/watch?v=pRpeEdMmmQ0 ) "Lütfen beni tur boyunca bağırtıp durmayın, çünkü çok hassas bir yapım var, hemen sesim kısılıverir"... Shakira yeteri kadar malzeme verince en öndeki Portekizli 4-5 genç erkek hemen "waka waka" tezahüratı yapmaya başladılar :)



Gezinin ilerleyen saatlerinde aşırı eğlenen genç Portekizlilerden rahatsız olan Kolombiyalı bayan kulağıma eğilip "Bunlar hayvan! Eşim ve ben bu hayvanlardan uzaklaşmak için buralara geliyoruz ama yine de sakin bir tatil yaptırmıyorlar insana... Portekizlilerden ve Araplardan iğreniyorum." gibi şeyler söyledi, aslında daha da ağır konuştu. Başımı sallamak zorunda kalsam da Portekizlilerin Shakira'yla nasıl eğlendiklerini gördükçe ve yaptıkları esprileri duydukça gülmemek için kendimi zor tutuyordum. Nerden buldu bu takıntılı Kolombiyalı da beni!

Phi Phi adasına giderken Portekizli Gençler

Hız botlarıyla 1 saat yol yapmak eğlenceli diye mi düşünüyorsunuz? 1 saatin sonunda gezi planına göre vardığımız ilk nokta olan Maya Beach'e vardığımızda yolcuların yarısı kusmaktan bitap düşmüş, yarısı da bayılmak üzereydi. Portekizlileri bile yol tutmuş, durgunlaşmışlardı. Deniz ve ben yolu ayakta, yüzümüze serin sular çarpa çarpa geçirdiğimizden dolayı midemiz bulanmamıştı.

Ve Maya Beach'teyiz, Leonardo Di Caprio'nun yüzdüğü sahil. Masmavi su, bembeyaz bir kumsal ve hakikaten harika bir manzara! Ama o kadar çok turun hız botları sahile yanaşmışki, yüzlerce insana neredeyse 2 metrelik bir alan kalmış suyun tadını çıkarmak için...

Maya Beach - Phi Phi Island - Tayland

Maya Beach - Phi Phi Island



Biraz manzaraya bakalım, biraz fotoğraf çekelim derken adanın içine doğru giden uzun ince bir yol olduğunu ve insanların oraya doğru yürüdüğünü görüyoruz.
Phuket yazı dizisi devam edecek...

Not: Sabah 9:30'da blogumda göreceğiniz bu yazımı :) , beni blogumu yazmamda her zaman destekleyen arkadaşım Aybike'ye ithaf ediyorum :)

6 yorum:

Aybike dedi ki...

Bu kadar guzel ve eglenceli bir yazinin sonunda cok heycanlandim, cok duygulandim, Hay Allah sabah sabah ofisin ortasinda aglayacagim simdi Miray'cim :)

Murat dedi ki...

ÇOK başarılı olduğunu görüyoruz, zevkle okuyoruz, sonuna kadar da destekliyoruz! :)

Deniz dedi ki...

Shakira'yla aynı kareye girmişim..Bu ii olmadı:) Bottan insan manzaraları iyi olmuş, oralara her gün çeşit çeşit insan geliyodur her milletten..Phukette değişik insanlarla tanışmak çevre edinmek an meselesi..

Aslında Phi Phi adası çok güzel olmasına rağmen bütün turist tekneleri öğlen aynı saatte adaya geldiği için bir anda müthiş bir kalabalık oluyo ve yüzmek imkansız hale gelio. Özel tekne tutulması durumunda istediğiniz zaman istediğiniz kadar bu adaların tadını çıkarmak mümkün..Tabii tuzlu bi fiyata..

Adsız dedi ki...

Manzaralar ve gezi ile ilgili ayrıntılar mükemmel
beklıyoruz...........

gezgınmurat dedi ki...

selamlar gecen ay esımle bızde tayland phuket patong sahılınde tatılımızı yaptık ,harika bir yer cennet adeta ama dahada onemlısı ve guzelı patong sahılıne 5 dakka surede bır otel bulduk ıkı turk arkadasa aıt 50 odalı buyuk otel cok ıyı oldu. istanbulresortel herkonuda yardımcı oldular. oralarda turk ısletmecılerın olması mukemmel hıc ıngılızce bılmememıze ragmen kendımızı evımızde hıssettık buyuk kolaylık oldu tavsıye ederım. tesekkurler istanbulresortel

thailove dedi ki...

2 ay once bende ordaydım 2 arkadaşımla birlikte. müthiş bir yer phi phi maya beach mağralar filler okyanusun o güzel rengi doğası harika gerçekten bizde istanbul resortel de kaldık gittiğimizde şans eseri patong ta yürürken denk geldik sahile cok yakın soi san sabai de.Dünyanın bi ucunda bile olsa insanı kendi memleketinden birinin güler yüzle karşılaması çok hoş :) sağolsunlar önerileri sayesinde güzel yerler gezdik hem thai nin egzotik yemeklerini tattık hemde bizim damak tadımıza uygun yerlere gittik .ayrıca istanbul resortel masaj salonuda açmıştı biz gittiğimizde .eğer giderseniz orda masaj yaptırmadan dönmeyin derim :)